Стевандић: Знали смо за план атентата на Додика и Вучића

СРНА
Стевандић: Знали смо за план атентата на Додика и Вучића

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да није тајна да је Обавјештајно-безбједносна агенција /ОБА/ БиХ планирала атентат на предсједнике Српске и Србије Милорада Додика и Александра Вучића, те да су представници Српске то знали док је Осман Мехмедагић Осмица био шеф те агенције.

Стевандић је рекао да није постојао механизам да се то докаже, али да су представници Српске дочекали да сви они који припремају њихово и рушење Републике Српске постану историја.

"То је најбоља могућа порука. Они који су то припремали су у затвору или су збрисани са политичке сцене, а ми који чувамо Републику Српску смо и даље ту заједно са Републиком Српском", рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је у подкасту Срне да је имао податке да је Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ планирала његову и ликвидацију предсједника Србије Александра Вучића, те да се у Сарајеву тако поступа с онима који не дијеле политичке ставове Бошњака.

"Ту су службу инструментализовали дотле да онај Осмица /Осман Мехмедагић/ направи оперативни план ликвидације мене, Вучића и других људи који сметају бошњачким интересима", рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана