Шпирић: Кандидатима опозиције сугерисано да протестима скрену пажњу

Срна
Шпирић: Кандидатима опозиције сугерисано да протестима скрену пажњу

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић упозорио је да су међународни инструктори сугерисали кандидатима опозиције на предстојећим изборима Јелени Тривић и Мирку Шаровићу да уличним протестима покушају скренути пажњу да озбиљно учествују у кампањи јер их грађани не доживљавају као аспиранте за највише државне функције са јасним програмом и визијом.

- Након најновијих истраживања јавног мњења које спроводе различите домаће и међународне организације у којима испитују углед политичких партија и појединаца, како рече извор близак СДС-у, никако да се поправи углед ове странке и ПДП-а, али и њихових кандидата Тривићеве и Шаровића, на шта су из ових дана поново упозорили међународни инструктори - рекао је Шпирић за Срну.

Он је указао да, према истом извору, бирачи Јелену Тривић и Мирка Шаровића доживљавају као кутију за жалбе грађана, а не као аспиранте за највише државне функције са јасним програмом и визијом.

- Нова инструкција им је да покушају са уличним протестима како би скренули пажњу да озбиљно учествују у кампањи. Сугерисано им је да почну од Зворника, што ових дана славодобитно најављује Јелена Тривић - рекао је Шпирић.

Шпирић каже да је "свима сада ваљда јасно да се ради о навођеној групи без визије, програма и самопоуздања, која по налогу, без срама јуриша на институције Републике Српске", те да их "грађани доживљавају као бунтовнике без супстанце".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана