Селак честитао Дан Војске Републике Српске

Срна
Селак честитао Дан Војске Републике Српске

БАЊАЛУКA - Лидер Социјалистичке партије Српске Горан Селак честитао је 12. мај - Дан Војске Републике и истакао да су сви који су носили њену униформу дали надљудски допринос одбрани Републике Српске и слободе српског народа.

-Више од тридесет хиљада најбољих синова нашег народа положили су своје животе у темеље наше државности. Њима смо дужни, да крвљу стечену државност сачувамо, мир одбранимо, а потомке да научимо колика је жртва поднесена да бисмо данас живјели своји на своме- изјавио је Селак поводом Дана Војске Републике Српске.

Он је навео да, прослављајући Дан Војске Републике Српске, Трећи пјешадијски Република Српска пук Оружаних снага БиХ наставља да баштини традицију Војске Републике Српске.

Селак је свим припадницима Трећег пјешадијског Република Српска пука, као и бившим официрима и војницима честитао 12. мај, нагласивши значај обиљежавања историјских датума, нарочито оних који су везани за Војску Српске и Одбрамбено-отаџбински рат.

Скупштина српског народа у БиХ на засједању у Бањалуци 12. маја 1992. године донијела је одлуку о формирању Војске Републике Српске. Постојала је од 12. маја 1992. до 1. јануара 2006, након чега је ушла у састав Оружаних снага БиХ.

Кроз Војску Републике Српске је прошло 210.000 бораца, а 23.801 њен припадник положио је живот у Одбрамбено-отаџбинском рату за одрану Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана