Савјет министара усвојио одлуке о источнoj и јужнoj гаснoj конекцији

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО – Савјет министара БиХ на данашњој сједници усвојио је неколико важних одлука, а између осталог Нацрт основа за вођење преговора ради закључивања Споразума између БиХ/Републике Српске и Републике Србије о изградњи гасовода “Нова источна интерконекција БиХ и Републике Србије” на правцу граница Република Србија-БиХ – Бијељина-Бањалука-Приједор-Нови Град.

Такође, усвојен је и Нацрт основа за вођење преговора ради закључивања Споразума између БиХ и Хрватске о изградњи гасовода “Јужна интерконекција”. Ова гасна интерконекција градиће се на правцу Загвозд – Посушје – Нови Травник са одвајањем за Мостар.

Ову одлуку Савјета министара БиХ о овим гасним интерконекцијама треба да потврди и Предсједништво БиХ, што је велико питање с обзиром да су Денис Бећировић и Жељко Комшић, чланови Предсједништва БиХ рекли да то неће подржати док се не усвоји Закон о гасу на нивоу БиХ.

На 11. редовној сједници Савјета министара нашло се 26 тачака, а министри су једногласно усвојили и Нацрт закона о спољним пословима БиХ.

-Договор доноси рјешења и нашу земљу води напријед. Конфликт и свађе користе само политичарима, гарантује мандат и плате -поручио је Конаковић.

Савјет министара БиХ усвојио је и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о Високом судском и тужилачком савјету (ВСТС), а то је на свом „Твитер“ налогу потврдила предсједавајућа Савјета министара БиХ Борјана Кришто.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана