Савјет безбједности сутра о БиХ

Срна
Савјет безбједности сутра о БиХ

ЊУЈОРК- Савјет безбједности УН одржаће сутра дебату о БиХ, наведено је у званичном распореду на интернет страници Савјета.

У распореду није прецизирано вријеме почетка дебате, али је наведено да је почетак планиран прије подне по локалном времену у Њујорку, односно рано послије подне по централноевропском рачунању времена.

Влада Републике Српске усвојила је 29. Извјештај Савјету безбједности УН који је, у име Републике Српске као потписнице свих анекса који чине Дејтонски споразум, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио генералном секретару УН Антонију Гутересу и земљама чланицама Савјета безбједности.

На интернет страници Владе је у суботу, 29. априла, објављено да се Извјештај односи се на период од октобра 2022. до маја 2023. године, те да Влада Републике Српске у њему, као и у својим досадашњим извјештајима, изражава своја виђења о кључним питањима и проблемима са којима се суочава БиХ, у циљу разјашњавања својих становишта члановима Савјета безбједности и међународне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана