Шаровић: СДС не жели прљаву кампању

Срна
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Обезбиједити мир, стабилност и правду, те се бавити економијом и развојем су темељи политике СДС-а и имамо људе који то могу да ураде, поручио је данас у Бањалуци предсједник СДС-а Мирко Шаровић.

Шаровић је рекао да СДС не жели прљаву кампању, већ да само грађанима презентују своју политику и рјешења за одређена питања, као и да ће њихова кампања почети великом конвенцијом у Бијељини.

Он је одбацио оптужбе да је СДС у савезу са СДА и лидером ове странке Бакиром Изетбеговићем, али и додао да ће доћи тренутак након избора када ће побједници из два ентитета морати да буду партнери да би формирали власт у заједничким институцијама на нивоу БиХ.

Шаровић је одбацио и оптужбе да њиме управља међународни фактор што је, како је истакао, платио слободом јер није хтио да буде издајник.

-Никада нисам учествовао у преносу надлежности са Републике Српске на БиХ. Лојалан сам СДС-у и Републици Српској - рекао је Шаровић.

Он је додао да ће СДС учествовати у петак, 26. августа, на протестима у Зворнику да би послали поруку власти да им нису добре одлуке у вези са компанијом „Алумина“, Рудника жељезне руде „Љубија“, те пројектима из области енергетике и инфраструктуре.

Лидер СДС-а је осудио учешће бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића, без одлуке Предсједништва БиХ, на Самиту међународне кримске платформе, сматрајући да је то лоше и да се само уз договор могу износити ставови Предсједништва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана