Санкционисани чланови бирачких одбора на изборима 2020.

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ донијела је данас одлуке о санкционисању чланова бирачких одбора, након што су надлежна тужилаштва донијела одлуке да неће водити кривичне поступке против појединих предсједника и чланова бирачких одбора ангажованих на локалним изборима 2020. године.

У изборној јединици Мостар санкционисано је 13 бирачких одбора, и то предсједници новчаном казном од 800 КМ док су чланови бирачких одбора кажњени са по 600 КМ уз забрану ангажовања у тијелима за спровођење избора на четири године, због погрешно евидентираних резултата по кандидатима и политичким субјектима.

Предсједнику на бирачком мјесту 007Б040 у изборној јединици Нови Град изречена је новчана казна од 500 КМ, док су три члана овог бирачког одбора кажњена са по 300 КМ уз забрану ангажовања у тијелима за спровођење избора на период од четири године због повреда на бирачком мјесту због којих су избори на том бирачком мјесту поновљени, саопштено је из ЦИК-а БиХ.

Због спречавања рада изборних посматрача предсједнику и члановима бирачког одбора на бирачком мјесту 038Б018Б у Добоју ЦИК је предсједнику бирачког одбора изрекао казну од 800 КМ, док су чланови одбора кажњени са 300 КМ уз забрану ангажовања у тијелима за спровођење избора на период од четири године.

За четири члана бирачког одбора на бирачком мјесту 074Б014А у Теслићу због неевидентирања изборних резултата на исправан начин изречене су новчане казне од 600 КМ уз забрану ангажовања у тијелима за спровођење избора на период од четири године од дана правоснажности одлуке.

На бирачком мјесту 077А023 у Завидовићима предсједнику бирачког одбора је изречена новчана казна од 500 КМ уз забрану ангажовања у тијелима за спровођење избора на период од четири године од дана правоснажности одлуке због погрешно евидентираних изборних резултата.

Ове одлуке ЦИК-а нису правоснажне и на њих се може упутити жалба Апелационом одјељењу Суда БиХ у року од два дана од пријема одлуке. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана