САД поздравиле формирање Владе ФБиХ, остају посвећен партнер

Г.С.
САД поздравиле формирање Владе ФБиХ, остају посвећен партнер

ВАШИНГТОН - Сједињене Америчке Државе честитају грађанима Босне и Херцеговине формирање нове владе Федерације Босне и Херцеговине, рекао је портпарол Стејт департмента Метју Милер.

- Охрабрујемо нову владајућу коалицију да брзо покрене напредовање Босне и Херцеговине на евроатлантском путу спровођењем важних социо-економских реформи, реформи владавине права и борбе против корупције - навео је Милер у саопштењу.

Истакао је да САД остају “посвећен партнер Босни и Херцеговини и њеном народу док граде будућност у евроатлантској заједници”.

Представнички дом Парламента ФБиХ након вишесатне расправе изгласао је формирање нове Владе ФБиХ, гласовима 51 представника странака окупљених око Тројке и ХДЗ-а, уз једног уздржаног заступника и два против.

Том чину претходили су протести испред зграде парламента, гдје су се окупили грађани како би изразили незадовољство одлукама Високог представника у БиХ Кристијана Шмита и формирању власти на овакав начин.

Сједница била прекидана више пута, а настављена је након што су је напустили представници Демократског фронта, а нешто касније то су учинили и заступници СДА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана