Полиција и ватрогасци ушли у "Балкон", Малбашић преузео локал од Милаковића

Јасмина Салопек
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА – Компанија „Малбашић“, чији је власник Веселко Малбашић преузела је, уз помоћ полиције, ватрогасаца и судских извршилаца локал у којем се налази кафе ресторан “Балкон” у центру Бањалуке.

Тренутно је у овом локалу у току попис инвентара, браве су замијењене, а бивши власник има седам дана да изнесе ствари из локала. "Гласу" је потврђено да треба да се иселе и двије мјењачнице које се налазе поред "Балкона", у приземљу зграде.

Преузимање локала од стране компаније “Малбашић” одвијало се уз присуство већег броја полицајаца, а на мјесту догађаја окупили су се и бројни грађани, а Зоран Милаковић, власник “Балкона” је јутрос пријетио и да ће се запалити.

Ријеч је о атрактивном пословном простору од 360 квадрата на три етаже око којег се компанија „Малбашић” дуже од двије деценије спорила са предузећем “Крајина Борац”, чији је власник Зоран Милаковић.

Овај локал претходно је “Крајина Борац”, такође уз асистенцију судске полиције, 2017. године преузео од “Малбашић” компаније.

Иако је простор на основу правоснажне судске пресуде предао, власник “Малбашића”, Веселко Малбашић је у Врховниом суду Српске успио да издејствује одлуку у своју корист.

Андреј Дошеновић, правник у компанији Малбашић рекао је да је извршење завршни чин.

-Свака страна која губи има право да каже шта мисли. На законит начин смо усли у пословни простор - рекао је Дошеновић.

Он је рекао да су сви судови, укључујући Врховни суд и Уставни суд БиХ потврдили да је правно ваљан уговор о куповини пословног простора.

-Кроз низ поступака доказали смо да смо у праву - рекао је Дошенов

За "Глас Српске" каже да су све браве промијењене и локали су преузети.

-У наредних седам дана треба да се изнесу ствари- рекао је Дошеновић.

Милаковић је рекао да се спор око локала води 22 године те да извршење није законито.

-Република Српска је продала тај пословни простор као свој, након приватизације и ја сам био купац, након приватизације. Малбашић је овај простор купио фиктивним уговором и за њега није исплатио ниједне марке - тврди Милаковић и додаје да ће „тужити Републику Српску и да ће тражити свој простор назад”.

Каже да се извршење завршава када се пословни простор ослободи од ствари и људи, а то се, сматра он, није десило.

Компанија „Малбашић“ је уз помоћ бравара, полиције и ватрогасаца ушла и у простор мјењачница „Врач“ и „Еуро Топић“, у приземљу локала.

Власник мјењачнице“Врач“ Раде Врач је рекао да му није јасно шта се дешава и зашто морају да се иселе.

-Десило се то да је невласник избацио власника. Овај простор приземља не припада ниједној од страна у спору, а ја сам избачен не знам ни зашто - рекао је Врачар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана