Пола године чекају новац за пројекте

М. М. Б.
Пола године чекају новац за пројекте

БАЊАЛУКА - Појединим физичким и правним лицима, чији су пројекти добили зелено свјетло на јавном позиву за суфинансирање у области туризма, ни након пола године новац није исплаћен, а у надлежном министарству наглашавају да ће то урадити у складу са расположивим средствима на буџетској ставци за те намјене.

Из Министарства трговине и туризма РС подсјећају да су јавни позив за суфинансирање пројеката у туризму расписали још 9. септембра 2022. године.

- По затварању позива и обради пристиглих пријава половином новембра 2022. године објављена је ранг-листа од 108 пројеката чије је финансирање одобрено у склопу овог позива. Након тога потписани су уговори са правним и физичким лицима која су остварила право на финансијску подршку путем наведеног јавног позива - казали су “Гласу Српске” у Министарству трговине и туризма.

Наглашавају да је од укупно 108 пројеката чије је суфинансирање одобрено путем јавног позива, до сада новац исплаћен за више од 80 одсто пројеката.

- Корисницима преосталих 20 одсто пројеката новац ће бити дозначен у наредном периоду у складу са расположивим средствима на буџетској ставци са које се финансирају ови пројекти - нагласили су у Министарству трговине.

Навели су и да су физичка и правна лица којима још није уплаћен новац од стране служби Министарства трговине и туризма информисана о разлозима техничке природе због којих је дошло до пролонгирања рокова уплате новца. Поједина физичка лица чији су пројекти добили зелено свјетло на поменутом јавном позиву, а још нису добили новац, наводе да су у више пута звали Министарство трговине да питају да ли ће и када добити новац.

-  Сваки пут кажу: “Биће ускоро”, а то ускоро никада да дође. Прошло је пола године, а ми и даље чекамо новац. Надам се да ће ускоро имати новац за наше пројекте, јер ми то чекамо да бисмо их реализовали - наводе грађани чији су пројекти прошли на јавном позиву Министарства трговине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана