Подршка Србије обнови Саборног храма и манастира Житомислић у Мостару

СРНА
Подршка Србије обнови Саборног храма и манастира Житомислић у Мостару

БЕОГРАД - Делегација Министарства спољних послова Србије посјетила је данас Саборни храм у Мостару и манастир Житомислић, како би сагледала предуслове за успјешан завршетак свеукупне обнове ове двије, у недавном рату уништене богомоље, око којих се српски народ у Херцеговини и данас окупља.

Током посјете Мостару, делегација коју је предводио генерални секретар Душан Козарев, састала се са градоначелником Мариом Кордићем и замјеником предсједника Градског вијећа Велибором Миливојевићем.

Козарев је оцијенио да је разговор са градоначелником био конструктиван и усмјерен на све оно што може заједно да се уради с циљем унапређења сарадње, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Он је рекао да су недавна посјета Мостару предсједника Србије Александра Вучића и успостављање редовне авионске линије "Ер Србије" одлични подстицаји у том смјеру.

"Значило нам је да чујемо да се ради на поправљању положаја Срба у Мостару и повратку оних који желе да обнове своје присуство у њему", истакао је Козарев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана