Почеле гужве на граничним прелазима: Ево гдје су километарске колоне

Срна
Гранични прелаз Градина
Foto: АМС РС | Гранични прелаз Градина

БАЊАЛУКА/БЕОГРАД - Они који планирају првомајске празнике да проведу у једној од сусједних држава требали би да се „наоружају“ стрпљењем, јер су почеле гужве на граничним прелазима, а дуго се чека и на улазу у Републику Српску.

Појачана је фреквенција возила у оба смјера на граничном прелазу Градишка, на улазу у БиХ дужа су чекања на граничним прелазима Велика Кладуша, Доња Градина и Брод, а на излазу дужа су задржавања у Дољанима, Бијачи и Габела Пољу.

На осталим граничним прелазима задржавања за сада нису дужа од 30 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске.

Због појачане фреквенције возила према југу, колона се формира већ на дијелу ауто-пута Тарчин - Брадина, због чега полиција тренутно искључује возила са ауто-пута на наплатном мјесту Тарчин.

У колони се вози и магистралним путем Тарчин - Коњиц - Јабланица.

Километарске колоне у Србији

На дионицама ауто-пута “Милош Велики” те ауто-путу Београд-Прешево створиле су се гужве и колометарске колоне због продуженог викенда и првомајских празника.

Гужве се стварају на ауто-путу “Милош Велики” у смјеру ка Паковраћу. У току су радови на једној дионици, па се у том дијелу ауто-пута саобраћај одвија једном траком.

На дионици од Горњег Милановца до Паковраћа стварају километарске колоне, преноси РТС. Из “Путева Србије” наводе да су задржавања на наплатној рампи код Паковраћа око 15 минута. Осим на ауто-путу “Милош Велики”, возила се задржавају око 25 минута и на наплатној рампи Појате на ауто-путу Београд-Прешево, док се код Алексинца и Смедерева чека око 15 минута.

Због првомајских празника очекује се повећан интензитет саобраћаја, па “Путеви Србије” предузимају све неопходне мјере с циљем бржег проласка возила, саопштено је из овог предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана