Осморо мртвих у пуцњави у Младеновцу, више од десет рањених: Међу убијенима и дијете

Г.С.
Осморо мртвих у пуцњави у Младеновцу, више од десет рањених: Међу убијенима и дијете

МЛАДЕНОВАЦ - Осам особа је убијено, а више од десет рањено у пуцњави код Младеновца, пошто је на њих нападач Урош Б. (21) пуцао из аутоматског наоружања. У току је потјера за нападачем.

Више од 600 припадника МУП учествује у потрази за убицом, а медији у Србији преносе да је најмлађа жртва дијете од 13, 14 година.

Бројна полицијска возила, укључујући интервентне јединице и остале снаге упућене су према Младеновцу. На мјесту инцидента су екипе Хитне помоћи и полиције. Могуће да има још жртава, а по незваничним сазнањима, међу рањенима има и дјеце.

Мушкарац из возила у покрету, из калашњикова пуцао је најприје у масу, а касније и из кола у покрету, не бирајући жртве, а затим је побјегао “мерцедесом” након што је испалио хице.

На Ургентном центру у Београду збринуто је осам рањених из Младеновца, у Смедереву 1 особа, а на КБЦ “Драгиша Мишовић” 2 пацијента. Министар унутрашњих послова Братислав Гашић оцијенио је вечерашњу пуцњаву у Младеновцу као терористички акт, преноси Телеграф.

Син официра, није био проблематичан

Мјештани Дубоне у разговору за Курир казали су да су шокирани оним што се у њиховом и другим мјестима догодило. Кажу и да су згранути чињеницом да је осумњичени за незапамћени злочин увијек дјеловао као добро дијете и да немају представу шта би могао бити мотив таквог гнусног чина.

- Кренуо је прво од Дубоне да убија. Полицајац који је први страдао је покушао да га спречи. Њега је прво убио па наставио даље, колико ја знам. Наводно се са њим прво закачио - прича мештанин Дубоне.

Он додаје да је Урош син официра Војске Србије који ради у Генералштабу у Београду.

- Није био проблематичан, увек је деловао као мирно и добро дете. Његов отац је сад за Ускрс дошао овде и купио прасе - прича наш саговорник.

Како каже мјештанин, према ономе што су они сазнали Урош је усмртио и своје најближе рођаке, наводно једног свог брата, снају и дјечака од 12-13 година, његовог синовца.

- У три села је направио крвави пир, осим Дубоне био је и у Шепшину и у Малом Орашју. У Малом Орашју је пуцао на групу од око 20 деце. Застао је, изашао из кола и запуцао на њих - прича саговорник Курира.

Како се сазнаје на лицу мјеста, отац и брат Уроша Б. нису ни знали шта се дешава, а када је отац сазнао само се срушио на земљу. 

- Отац и брат су изашли на улицу и када су оцу рекли шта се дешава он се срушио од шока - кажу очевици за Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана