ОБА: Против институција БиХ води се хибридни рат, напади све интензивнији

Г.С.
ОБА: Против институција БиХ води се хибридни рат, напади све интензивнији

САРАЈЕВО - Обавјештајно-безбједносна агенција Босне и Херцеговине саопштила је да се води хибридни рат против институција БиХ, нарочито ОБА БиХ.

"Нажалост, напади на Агенцију и њено руководство све су учесталији посљедњих мјесеци с циљем њене дестабилизације", истакли су.

Додали су да овако добро испланирани напади ометају рад Агенције, али не и њено функционисање. Из ОБА су истакли да су посвећени свом задатку, првенствено заштити интереса БиХ и њених грађана, борби против криминала и корупције и свих пријетњи које долазе изнутра или извана.

"У потпуности одбацујемо све наводе који руководство и Обавјештајно-безбједносну агенцију БиХ доводе у везу са осумњиченима за кривична дјела и молимо све медије да приликом објављивања информација Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ и њеном руководству пишу на основу чињеница и на објективан начин како се не би узнемиравала јавност у Босни и Херцеговини и угрожавао интегритет Агенције и животи њених упосленика", наводи се.

Позвали су све партнерске агенције у БиХ, полицију, тужилаштва и судове на свим нивоима, да се активније укључе у борбу против корупције и криминала. Сматрају да таква сарадња до сада није изостала, па неће ни овај пут

"Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ наставља радити као и до сада, у интересу државе Босне и Херцеговине и свих њених народа и грађана", наводи се, преноси klix.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана