Нови детаљи трагедије у којој су настрадали отац и син: Дјеца примијетила пожар

Небојша Томашевић
Илустрација
Foto: ДВД Витез | Илустрација

ВИТЕЗ - Пожар у породичној кући, у којој су настрадали Стипо (65) и његов син Марко Б. (36) из Витеза, прво су примијетила дјеца из комшилука, након чега су одмах обавијестили родитеље, али нажалост, несрећним мушкарцима није било спаса, сазнаје „Глас Српске“.

До трагедије је највјероватније дошло тако што је опушак цигарете запалио кауч, након чега су се отац и син угушили у сну. Претпоставља се да је пожар у њиховој кући, у мјесту Мошуњ код Витеза, избио  у сриједу у ноћи и да је тињао до ујутро када је и примијећен.

Према ријечима извора блиског истрази није се радило о већем пожару и само је изгорио дио кревета на којем је пронађен Марко коме је нога дјелимично нагорјела. Његов отац Стипе је нађен у сусједној соби када су ватрогасци ушли унутра. 

Пожар су угасили припадници Добровољног ватрогасног друштва из Витеза.

- Нас је обавијестила полиција и ми смо одмах отишли на терен. Радило се о такозваном тињајућем пожару усљед којег се створила огромна количина дима од којег су се угушиле двије особе - рекли су нам у ДВД Витез.

Мјештани Мошуња рекли су да у близини куће страдалих живи и Стипин брат који га је свако јутро обилазио, али јуче је отишао у град па није стигао да оде. Према њиховим ријечима дим у кући примијетила су дјеца која су рекла старијима, па је позвана полиција и ватрогасци.

У Министарству унутрашњих послова Средњобосанског кантона казали су да је пожар пријављен Полицијској станици Витез јуче у 11.15 часова.

- Одмах по примању пријаве на лице мјеста изашли су службеници полиције који су потврдили наводе пријаве, као и екипе Хитне помоћи и ватрогасци. Приликом уласка у кућу затечена су два тијела, ради се о С.Б. рођен 1958. године и М.Б. рођен 1987. године, обојица из Витеза, који су ту становали - казао је портпарол МУП-а СБК Хасан Хоџић.

Појаснио је да су  у сарадњи с надлежним Кантоналним тужилаштвом  полицијски службеници обавили увиђај.

- Предузимају се све друге мјере и радње с циљем утврђивања свих чињеница и околности у вези с овим догађајем. Како је дошло до ове несреће са смртним исходом то ће се тек утврдити - рекао је Хоџић.

Крајем марта слична трагедија десила се у Дервенти када је у пожару настрадао Недељко А. (68). Према полицијском извјештају он је највероватније заспао и испустио опушак цигарете, након чега се запалила угаона гарнитура у дневном боравку на којој је лежао.

Он је био био болестан и слабије се кретао, живио је сам и дешавало се и раније да заспи са цигаретом.

Интервенција

У гашењу пожара учествовала су три ватрогасца Добровољног ватрогасног друштва из Витеза с једним возилом.

- Пожар смо угасили веома брзо, али нажалост страдалима није било помоћи. У пожару није причињена већа штета и изгорио је дио кауча и пода, а у кући је био густ дим - рекли су у ДВД Витез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана