Нешић: Турковићева крши Устав БиХ

Срна
Нешић: Турковићева крши Устав БиХ

САРАЈЕВО - Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Нешић оцијенио је да министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић крши Устав БиХ, спроводећи политику СДА, те да очигледно сматра да је изнад Парламентарне скупштине и Предсједништва БиХ.

Нешић је рекао Срни да Турковићева, водећи спољну политику умјесто Предсједништва БиХ, константно крши Устав БиХ.

"Бисера, нећу је назвати министраом јер далеко је она од министра,
тако се понаша од како је именована на ту позицију. Она је све узурпирала што се тиче Министарства иностраних послова и спољне политике БиХ", рекао је Нешић коментаришући саопштење Министарства иностраних послова у Савјету министара да се "БиХ прикључује глобалној иницијативи САД" у вези са Украјином.

Он је подсјетио да шест мјесеци чека на информацију о службеним путовањима и трошковима у Министартву иностраних послова, у вези са чим је упутио посланичко питање.

"Све јој, нажалост, пролази некажњено. Била је дужна да одговори на моје послничко питање, она се није удостојила. Очигледно мисли да је изнад парламента, изнад Предсједништва и одговара свом страначком шефу Бакиру Изетбеговићу", оцијенио је Нешић.

У саопштењу Министарства спољних послова у Савјету министара наводи се да се БиХ придружује овој иницијативи на позив државног секретара САД Ентонија Блинкена.

"Придружујемо се осуди активности такозване операције филтрације за притварање и присилну депортацију украјинских цивила у Русију", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана