Нешић направио рацију у Министарству; „Изгледа да су Срби и Хрвати ишли на џуму“

Срна
Нешић
Foto: Слободна Босна | Нешић

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић поручио је данас свим запосленима у Министарству безбједности да се мора поштовати Закон о раду и долазити на посао на вријеме и на вријеме одлазити са посла.

Нешић је реаговао на анонимни неистинити мејл “анонимног Бошњака” који су пренијели поједини медији, а у којем је оптужен да је “у петак направио рацију у Министарству да би пописао Бошњаке који иду на џуму”, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

- Истина је да сам у петак (5. маја) покуцао на врата сваке канцеларије, љубазно поздравио оне који су на радном мјесту и евидентирао оне који нису. Позамашан је био број Срба, Хрвата и Бошњака који нису били на свом радном мјесту, а уредно су заведени у шихтарицу да су били присутни. Изгледа да су и Срби и Хрвати ишли на џуму, ако је судити по анонимном мејлу - навео је Нешић.

Он је појаснио да је то урадио након што је затражио информацију која му је неопходна за припрему за састанке у Охриду, али да га је након више од два сата секретарица обавијестила да не може пронаћи госпођу која је требала да достави документ и да нико не зна гдје се налази.

- Иначе, ријеч је о лицу српске националности. Наглашавам да ово није први пут да се овакве ствари дешавају. Некада им је требало пола дана да пронађу некога, некад дан, а некада нисам могао да радим свој посао јер службеници једноставно “ставе прст у уво” на сваки захтјев да се нешто уради. Е, сад замислите ако се тако односе према захтјевима претпостављеног, како се понашају према грађанима? - упитао је министар безбједности.

Нешић је нагласио да је због опште неодговорности према послу која влада у Министарству одлучио да обиђе све канцеларије и провјери ко је уписан у шихт листи да је ту, а у ствари је отишао кући да спрема ручак или испија кафе по граду или уопште није дошао на посао.

- Циљ је био да ове седмице од шефова одсјека затражим да све запослене опомену да се морају понашати у складу са Законом о раду у институцијама БиХ и поштовати радно вријеме као и грађане који их плаћају. Мој једини критеријум за запослене у Министарству је рад и однос према послу - поручио је он.

Нешић каже да је, као човјек, разочаран што у Министарству постоје људи који свој нерад и немар покушавају замаскирати скривањем иза националног и вјерског и да се тако нешто пласира у медије без икакве провјере.

- Одгајан сам да дубоко поштујем туђа вјерска осјећања и никад ми ни на крај памети није било да задирем у тако сензитивна питања, али нерадницима свих вјера и нација могу само једно поручити - да ће поштовати Закон о раду, долазити на посао на вријеме и на вријеме одлазити са посла - нагласио је он.

Нешић је поручио да грађани БиХ с правом очекују ефикасну и одговорну администрацију, а не да плаћају порез да запослени у институцијама током радног времена обилазе пијаце, иду у шопинг, на фризуре и маникир.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана