Нешић: Блокада економских пројеката у Српској - самоубилачки нагон СДА

Срна
Нешић: Блокада економских пројеката у Српској - самоубилачки нагон СДА

БАЊАЛУКА - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да се блокирањем економских и развојних пројеката у Републици Српској, свим људима - и Србима и Бошњацима и Хрватима ускраћује право на нормалан и пристојан живот и да такве блокаде штете и ФБиХ.

Нешић је навео да не разумије "самоубилачки нагон" СДА да уништава све пред собом, те додао да подржава сваки економски пројекат било гдје у БиХ.

Он је подсјетио да, према Дејтонском споразуму, БиХ чине Република Српска и ФБиХ, као и да је предходни Савјет министара, на чијем челу су били Денис Звиздић и Мирко Шаровић, дао пуну подршку изградњи Јадранско-јонског гасног прстена који је од интереса за ФБиХ, као и да ту подршку СДС и ПДП ничим нису условили, саопштено је из ДНС-а.

-Данас је јасно да су ту подршку морали везати у пакет са прикључним гасоводом од Шепка до Бијељине који данас блокирају бошњачки политичари, као што блокирају све развојне пројекте у Српској за чије финансирање је заинтересована Србија - рекао је Нешић.

Он је подсјетио да су бошњачки политичари блокирали и изградњу хидроелектрана Бук Бијела, Паунци и Фоча, као и изградњу аеродрома у Требињу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана