Мушкарац покушао кријумчарење из БиХ у Хрватску девет држављања Авганистана

Г.С.
Мушкарац покушао кријумчарење из БиХ у Хрватску девет држављања Авганистана

СТАРА ГРАДИШКА - Бродско-посавска полиција у Хрватској уз кривичну пријаву предала је полицији 20-годишњег држављанина Авганистана без докумената, који је илегално превозио чамцем преко Саве у Хрватску из БиХ девет илегалних авганистанских миграната.

Полицајци граничне полиције Стара Градишка, надзирући државну границу, уочили су јуче ујутро око 5.35 на подручју Општине Нова Капела мушкарца без личних докумената, који се кретао према ријеци Сави. Даљњим провјерама утврђено је како је ријеч о 20-годишњем држављанину Авганистана.

Криминалистичким истраживањем утврђено је да је 20-годишњак, у складу са претходном договором с непознатим особама, из користољубља групу од неколико страних држављана истога дана око 1 сат незаконито превезао гуменим чамцем преко ријеке Саве с територије Босне и Херцеговине на територију Хрватске.

Након тога је стране држављане пјешке одвео до жељезничке стнице гдје су они ушли у воз, а осумњичени се потом намјеравао вратити у Босну и Херцеговину с циљем прибављања неприпадне имовинске користи, истиче полиција. Полицијски службеници су у Окучанима контролисали воз и путнике и утврдили како се у њему налази девет држављана Авганистана, који су незаконито ушли у Хрватску.

Хрватска полиција је 20-годишњака, осумњиченог за казнено дјело противзаконитог улажења, кретања и боравка у Републици Хрватској, другој држави чланици ЕУ или потписници Шенгенског споразума, уз кривичну пријаву предала полицији, пише Н1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана