МУП ФБиХ предузимања мјера у вези са објавама на друштвеним мрежама

Срна
МУП ФБиХ предузимања мјера у вези са објавама на друштвеним мрежама

САРАЈЕВО - Федерална управа полиције саопштила је да предузима мјере у вези са објавама на друштвеним мрежама које су узнемириле јавност у БиХ, као и о дешавањима у Србији, а федерално Министарство унутрашњих послова ће предузети све кораке како би се побољшао законодавно-правни оквир, посебно у области заштите дјеце, те унаприједила превенција свих облика девијантног понашања.

У заједничком саопштењу федералног министра унутрашњих послова Раме Исака и замјеника директора Федералне управе полиције Енсада Кормана наводи се да Федерална управа полиције, у сарадњи са кантоналним министарствима унутрашњих послова, предузима активности с циљем спречавања нарушавања безбједносне ситуације у БиХ.

Исак и Корман апелују да грађани пријаве надлежним полицијским управама сваки овакав или сличан вид позивања на извршење или пријетње почињењем кривичних дјела.

"Са жаљењем смо примили вијест о трагичним дешавањима у Србији, те овим путем упућујемо искрено саучешће породицама страдалих малољетника, као и грађанима сусједне земље", наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана