Моамер Касумовић ће бити у регистру педофила

Агенције
Моамер Касумовић ће бити у регистру педофила

САРАЈЕВО - Глумац Моамер Касумовић, који је у Сарајеву осуђен због блудничења над малољетником затворском казном од годину, наћи ће се и у Регистру починилаца кривичних дјела против полне слободе Црне Горе.

Побједа је питала Министарство правде да ли ће се Касумовић наћи у Регистру с обзиром на чињеницу да је рођен у Црној Гори, а и радио је све док се није сазнало за пресуду.

Из Министарства су појаснили да је уредбом о начину вођења кривичне евиденције прописано да се у њу укључе и особе осуђене за кривична дјела од страних судова и то црногорски држављани, страни држављани и лица без држављанства који су рођени на територији Црне Горе и страни држављани и лица без држављанства који су стално настањени у Црној Гори, за које су подаци достављени Министарству правде.

Према информацијама Општинског суда у Сарајеву, Моамер Касумовић је осуђен због блудних радњи над петнаестогодишњаком, а правоснажна пресуда му је изречена 22. маја прошле године. Оптужницу против њега Тужилаштво Кантона Сарајево подигло је почетком фебруара 2021. године.

Он је проглашен кривим да је у децембру 2019. починио блудне радње над малољетником, наведено је у пресуди.

Касумовић је откупио затворску казну у новембру прошле године, па је сексуално злостављање малољетника од 15 година платио 36.500 КМ.

И у БиХ је недавно ступио на снагу регистар педофила, па очекује се да је Касумовић и дио њега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана