Младић из Бихаћа у притвору након пријетње на друштвеним мрежама

ГС
Младић из Бихаћа у притвору након пријетње на друштвеним мрежама

БИХАЋ - Опћински суд у Бихаћу уважио је захтјев Тужилаштва Унско-санског кантона и одредио једномјесечни притвор за Ајдина Зулића (18), након што је у објави на друштвеним мрежама запријетио да ће поновити сценарио који се догодио у Београду, те убити ученике и раднике у Мјешовитој средњој школи коју је раније похађао.

-Ми смо тражили одређивање притвора због опасности од понављања дјела и суд је прихватио захтјев Тужилаштва УСК. У овоме случају говоримо о угрожавању опште сигурности и пријетњама по животе људи - казао је кантонални тужилац Иван Мацура.

 Младић  је приведен прије три дана након што је у објави на друштвеним мрежама запријетио да ће починити масакр сличан оном који се догодио у сриједу у Београду, те убити ученике и раднике у тој школи.

-Онај дјечак што је убио осмеро дјеце је краљина за мене! Онакво нешто и ја спремам већ дуже вријеме за економску школу у Бихаћу. Бит ће незапамћен масакр у Бихаћу, то вам се кунем животом! Кад сте ме знали сви осуђивати и избјегавати, због тога ће да буде терор - стоји на профилу Зулића на Инстаграм.  

Тринаестогодишњи  Коста К. је починио масакр у школи на Врачару у Београду – убио је осам школских другара те чувара у школи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана