Лончар: Са енергијом Шобота и Ђајића нема зиме за пацијенте

Aгенције
Лончар: Са енергијом Шобота и Ђајића нема зиме за пацијенте

Златибор Лончар, министар здравља Србије, посјетио је данас Универзитетски клинички центар Републике Српске гдје је рекао да је задовољан напретком ове здравствене установе и истакао да нема зиме за пацијенте док су ту Владо Ђајић, директор УКЦ-а Српске, и Никола Шобот, начелник Клинике за кардиохирургију.

Лончар се састао са руководством УКЦ-а Републике Српске гдје је новинарима рекао да прати рад највеће здравствене установе у Српској.

„Пратим како се развија УКЦ, оно што знам до данас јесте како се и колико ради, изузетно сам задовољан. УКЦ напредује невјероватном брзином. Изванредна организација, изванредни резултати и са овом енергијом и визијом доктора Шобота и доктора Ђајића нема зиме за пацијенте“, изјавио је Лончар.

Он је рекао да ће здравствени систем Србије и даље бити на располагању Српској и додао да не праве никакву разлику између здравственог система Србије и здравственог система Српске.

Никола Шобот, начелник Клинике за кардиохирургију, изјавио је да је част дочекати министра здравља Србије, посебно јер је кардиохирургија настала захваљујући подршци Министарства здравља Србије.

„Она је најбољи примјер управо те сарадње и братског односа, и примјер да се кроз рад и одговорност могу постићи резултати који се мјере у спашеним животима. Имамо резултате који су евидентни, а то је преко 600 операција, покренут хитни програм на Кардиохирургији, све су резултати иза којих стојимо, а који не би били могући без Србије“, рекао је Шобот.

Он је захвалио предсједницима Републике Српске и Републике Србије Милораду Додику и Александру Вучићу јер су Свесрпском декларацијом формализовали сарадњу која постоји годинама.

Владо Ђајић, директор УКЦ-а Републике Српске, изјавио је да УКЦ без Србије не би био то што јесте данас.

„Велики број наших љекара је и данас на едукацији у Србији. Најбитније да је да смо данас договорили да се сарадња наставља и унапређује, да су врата свих здравствених установа у Србији отворена  и за наше пацијенте и за едукацију здравствених радника. По потреби пацијената и здравственог особља, Министарство здравља Србије ће омогући долазак доктора на УКЦ“, навео је Ђајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана