Линта: Изетбеговић изазива оправдану сумњу о тајном плану наоружавања Бошњака

Срна
Линта: Изетбеговић изазива оправдану сумњу о тајном плану наоружавања Бошњака

САРАЈЕВО - Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцијенио је да предсједник СДА Бакир Изетбеговић наставља са ратнохушкачком реториком и тако изазива оправдану сумњу да постоји тајни план о наоружавању Бошњака.

Линта ратнохушкачком оцјењује изјаву Изетбеговића “да ће опет морати да се брани мир и територијални интегритет БиХ, али да ће то бити лакше него прије 30 година”.

Он је подсјетио да је Изетбеговић у претходном периоду дао низ веома запаљивих изјава, као што су да је Србија разарала на Балкану и да нема гђе није направила проблем у протеклих 30 година, да су се Бошњаци пребројали и да су свјесни своје војне снаге и друго.

“Наведене опасне изјаве не само да изазивају узнемиреност, подижу тензије и подривају мир и стабилност у БиХ и региону, већ изазивају оправдану сумњу да постоји тајни план о наоружавању Бошњака и припремама за рат. Апсолутно је јасно да се навјећа бошњачка странка није одрекла ратног програма Алије Изетбеговића, а то је стварање унитарне и исламистичке БиХ”, рекао је Линта.

Линта сматра да Изетбеговић плански и смишљено шири мржњу код бошњачког народа према Србији, Републици Српској и српском народу, с циљем да се оправдају лажни митови о српској агресији, геноциду у Сребреници и опсади Сарајева и да у коначници Република Српска укине.

Он је оцијенио да Србија треба да води активну борбу за истину о карактеру рата у БиХ, страдању српског народа, као и за истину о Сребреници и Сарајеву, те је чврсто опредијељена за мир и стабилност и за очување Дејтонског споразума, што подразумијева поштовање територијалног интегритета БиХ, али и опстанак и свеобухватни развој Републике Српске.

“За бошњачки народ би било много боље да се одрекне Бакира Изетбеговића и његове ратнохушкачке политике и да прихвати пружену руку сарадње Србије на принципима међусобног поштовања, узајамног уважања, процесуирања свих ратних злочина и једнаког односа према свим жртвама”, сматра Линта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана