Кустурић: Најпоноснији сам због тога што у пожарима ниједан живот није био угрожен

Срна
Кустурић: Најпоноснији сам због тога што у пожарима ниједан живот није био угрожен

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић изјавио је данас да су пилоти из Српске и Србије својом храброшћу и знањем дали пуни допринос спашавању људи и имовине од пожара у Националном парку "Сутјеска" и на подручју Херцеговине, гдје је протеклих дана избачено више од 1.250 тона воде.

-Са великим задовољством могу рећи да од јутрос нисам имао ниједан позив од директора Републичке управе цивилне заштите, нити било које друге релевантне институције да негдје постоји активан пожар -  рекао је Кустурић у разговору за Срну.

Додао је да је најпоноснији на чињеницу да ниједна кућа и ниједан људски живот није био угрожен ни у једном тренутку.

-Наравно, било је неколико ситуација, поготово на подручју Билеће, гдје су поједина села заиста била веома угрожена, јер им је пламен стигао на свега неколико десетина метара - истиче Кустурић.

Он подвлачи да су то моменти који за све пилоте значе велики успјех и доносе радост и срећу због ефикасне заштите људских живота и имовине.

-Исто тако морам истаћи онај дан кад смо спашавали Национални парк „Сутјеска“, јер смо се тада два и по сата у кањону Сутјеске борили са ватреном стихијом и вјетром који је дувао брзином на моменте већом и од 80 километара на час - рекао је Кустурић.

Он је навео да је на синоћњем брифингу са колегама из Србије констатовано да је то био најтежи и најзахтјевнији задатак, али и најопаснији дан у њиховој летачкој каријери.

-Послије свега могу рећи да има умора, али да га је апсолутно превладао понос на оно што смо заједно са колегама из Србије урадили на плану заштите људских живота, приватне и друштвене имовине - рекао је Кустурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана