Кришто: Подршка свим пројектима са Србијом и Црном Гором

Срна
Кришто: Подршка свим пројектима са Србијом и Црном Гором

МОСТАР - Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто изјавила је данас да ће пружити подршку свим пројектима између БиХ, Србије и Хрватске, те да нема разлога да то буде проблем.

"Све што је интерес било кога, било којег ентитета, то је интерес БиХ. Моја интенција и жеља је да радимо уз међусобно уважавање и подршку свим пројектима", рекла је Кришто новинарима у Мостару, гдје се одржава Међународни сајам привреде.

Она је нагласила да је овај сајам једна од најзначајнијих манифестација у БиХ, али и региону, те захвалила што су присутни представници законодавне и извршне власти у БиХ, али и из региона.

Кришто је истакла да је Сајам прилика да се из Мостара пошаљу позитивне поруке охрабрења, тражења рјешења у данашњем времену инфлаторних кретања, енергетских криза, рата у Украјини, те напоменула да сви морају да раде на мјерама које су добре за грађане и народе у БиХ и региону.

"Ово је прилика за развој привредних односа, да стабилизујемо политичку ситуацију у БиХ и региону. То је заједнички циљ свих нас. Са овог мјеста шаљемо поруке да радимо на општу корист, на добробит, да стварамо амбијент за унапређење пословне климе и тако доприносимо за све грађане", навела је Кришто.

Министар спољних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић рекао је новинарима да су сагласни са питањем источне гасне интерконекције, те да оно само треба да се нађе на сједници Савјета министара.

"Наравно да ће бити источна интерконекција, али ће бити и јужна интерконекција, биће закон о ВСТС-у, о спољним пословима, ништа ми не условљавамо, али зашто не би представници Републике Српске подржали ове документе", рекао је Конаковић, наводећи да су спремни за договор и компромис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана