Кришто: Енергетика у БиХ је у надлежности ентитета

Танјуг
Кришто: Енергетика у БиХ је у надлежности ентитета

САРАЈЕВО- Председавајућа Савјета министара БиХ Борјана Кришто изјавила је да је енергетика у надлежности ентитета и да нема услова да Савјет министара донесе одлуке у вези са јужном интеркоенкцијом јер Федерација БиХ нема закон на основу којег се то може урадити.

Коментаришући закључак Предсједништва БиХ о Закону о гасу, Кришто је рекла да тај закључак још увке није дошао до Савјета министара БиХ те да мисли да се налази у Министарству спољне трговине и економских односа.

Када је ријеч о предсојећој сједници Савјета министара БиХ на којој ће се као тачке дневног реда наћи гасне интерконекције и измјене Закона о ВСТС-у, рекла је да БиХ мора развијати свој систем те да не види ниједан разлог када је у питању снадбијевање плином да неко то кочи.

Такође, нагласила је да не постоји никакава блокада Савјета министара БиХ и  да ће учинити све заједно са својим заменицима да Савјет министара БиХ функционише.

"Посљедња сједница је заказана на начин да сваки од ресора који сматра да је нешто битно достави и тако је формиран дневни ред. Прошла сједница није имала консензуса и у том моменту сам учинила то да сам оставила времена и видимо као колеге како се договорити око неких тачака. Учинићу све да не доведемо у питање функционисање Савјета министара БиХ", рекла је Кришто.

Она је рекла да ће сутрашња сједница бити одржана, а претходиће јој Колегијума Савјета министара и све што је на дненвном реду покушаћемо да усвојимо.

Када је ријеч о јужној интерконекцији, Кришто је рекла да је из процедуре у ФБиХ повучен Закон о јужној интерконекцији јер нема услова за реализацију тог пројекта.

"Оног тренутка када се донесе Закон о јужној интерконекцији у Федерацији БИХ Савет министара БиХ ће разматрати то питање", рекла је Кришто, преносе Независне новине.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана