Кошарац: Бећировић парадигма незаустављивог суноврата БиХ

Срна
Кошарац: Бећировић парадигма незаустављивог суноврата БиХ

САРАЈЕВО - Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да је предсједавајући Предсједништва БиХ Денис Бећировић парадигма незаустављивог суноврата БиХ.

-Његов говор пред Генералном скупштином УН није ништа друго до несувисло млаћење празне сламе које обилује лажима, инсинуацијама и мржњом - рекао је Кошарац Срни коментаришући Бећировићево излагање у Генералној скупштини УН у којем је изнио низ оптужби на рачун руководстава Српске и Србије и неистине о грађанском рату у БиХ.

Кошарац је указао да овај, као ни сваки други Бећировићев говор, није усаглашен у Предсједништву БиХ, нити он говори у име БиХ.

Нагласио је да је поново на сцени никоме корисно дипломатско солирање бошњачког званичника, чији је једини резултат додатно урушавање спољне политике и брукање БиХ.

-Бећировић је злоупотријебио говорницу Генералне скупштине УН да по ко зна који пут баљезга о питањима која немају везе са истином, а ни здравом памећу, попут мантре о тобоже „великодржавним претензијама Србије“ или НАТО интеграцијама као непостојећем „спољнополитичком циљу БиХ“ - истакао је Кошарац.

Оно што посебно забрињава, упозорио је он, јесте фанатична мржња коју Бећировић упорно испољава према српском народу, Српској и Србији, нарушавајући унутрашње односе у БиХ и регионалну сарадњу.

-То је одавно превазишло јефтини популизам зарад прикупљања политичких поена. Постало је патологија, која захтијева адекватан медицински третман - навео је Кошарац.

Он је додао да је постало излишно говорити о томе како Бећировић и ини бошњачки политичари крше Дејтонски споразум, Устав и законе БиХ.

-Након сваког њиховог иностраног наступа, БиХ је све мање. Они не постају државници, нити лидери, то су острашћени апарачици, који сањају недосањан сан о исламској филџан државници - констатовао је Кошарац.

Он је изразио увјерење да је Бећировић помно слушао говор предсједника Србије Александра Вучића у УН, не би ли научио неопходне политичке лекције и увјерио се како наступа истински лидер и државник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана