Конаковић: Са источне интерконекције угријаће се и људи у ФБиХ

Срна
Конаковић: Са источне интерконекције угријаће се и људи у ФБиХ

САРАЈЕВО - Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић изјавио је да ће се гасом са источне интерконекције угријати људи из Федерације БиХ /ФБиХ/, а да ће привредници из тог ентитета бити конкурентнији на европском тржишту.

Говорећи о потенцијалном заустављању овог пројекта од појединих бошњачких политичара, Конаковић је рекао новинарима у Сарајеву да се то може урадити, али да они који то ураде требају објаснити грађанима своје одлуке.

Он је подсјетио да је Закон о јужној гасној интерконекцији једногласно усвојен у оба дома Парламента ФБиХ, те упитао оне који заговарају Закон о гасу на нивоу БиХ, зашто су га подржали у Парламенту ФБиХ.

Конаковић је навео да ће се реализовати и пројекти које треба да воде заједничке институције, између којих је и пројекат "Бук бијела" јер се на тај ствара добар политички амбијент и стабилност.

Он је подсјетио и да је у разговору са премијером и предсједником Бугарске добио информацију да са Србијом раде нову гасну интерконекцију, те додао да је спреман покренути питање да и БиХ буде укључена у тај пројекат.

Конаковић је оцијенио да је данашња сједница Савјета министара била једна од најпродуктивнијих у историји, јер су на њој донесене одлуке које су годинама стајале у ладицама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана