Конаковић: Бакир Изетбеговић и Жељко Комшић сад воде причу у озбиљну ескалацију

Срна
Конаковић: Бакир Изетбеговић и Жељко Комшић сад воде причу у озбиљну ескалацију

САРАЈЕВО - Лидер Народа и правде Елмедин Конаковић тврди да су на данашње протесте у Сарајеву грађани позвани путем СМС порука које шаље компанија "БХ Телеком" у име СДА.

Конаковић је на конференцији за новинаре "тројке" уочи одржавања сједнице Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ на којој ће се гласати о именовању нове федералне Владе,
рекао да постоје десетине људи који кажу да СДА позива симпатизере и чланове да изађу на протесте, а да поруке шаље "БХ Телеком".

"Поруке из `БХ телекома` говоре о томе шта ради ова политичка булумента. То је њихов плијен, власништво и право и данас кроз јавну компанију не знам колико стотина хиљада порука шаљу, па и нама НиП-овцима - не бирају", истакао је лидер Народа и правде.

Конаковић је рекао да су представници "тројке" разговарали са људима из области безбједности који су предузели озбиљне мјере и степен безбједности сједнице Представничког дома Парламента ФБиХ која ће бити на највишем нивоу.

"Позивам /лидера СДА/ Бакира Изетбеговића и /предсједника ДФ-а/ Жељка Комшића да схвате шта раде, позивам њихове прве сараднике да их пробуде јер воде причу у преозбиљну ескалацију. Ниједног од њих нисам чуо да каже: `борите се људи путем парламента`. Њих двојица имају највећу одговорност", поручио је Конаковић.

Он је оцијенио да је ово амбијент линча без иједног аргумента и доказа.

"Али, то није ништа што већ нисмо најавили и чега нисмо свјесни. Знамо шта то значи људима који годишње само кроз буџет ФБиХ, јавна предузећа и све остале системе имају такву моћ и утицај и да с тим живе већ двије деценије у континуитету и да за њих живот без јавних предузећа не постоји. Ево само да им јавим да не брину и да постоји", нагласио је Конаковић.

Конаковић је, коментаришући оптужбе да желе у коалицију са ХДЗ-ом, странком која се залаже за трећи ентитет, навео да је ријеч о лицемјерју, лажима и спиновима које и одређени медији здушно подржавају.

"Данас им смета што хоћемо са таквим ХДЗ-ом у власт и кажу да ћемо, ако то урадимо, издати земљу. Нас оптужују, а након тога поподне куме и моле тај ХДЗ да иду с њима иако говоре о трећем ентитету", указао је Конаковић.

Сједница Парламента ФБиХ о именовању нове Владе ФБиХ најављена је за 14.00 часова након што је јуче Кристијан Шмит донио одлуку о деблокади ФБиХ.

Због тога су негодовали највише из СДА и ДФ-а, па се данас одржавају протести у Сарајеву на које је и званично путем "Фејсбука" позвала СДА.

Протести нису најављени ни МУП-у Кантона Сарајево ни Федералној управи полиције, а појачан је број безбједносних снага на терену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана