Кисић Тепавчевић: Победа над вирусом близу, али и даље треба бити опрезан

Г.С.
Кисић Тепавчевић: Победа над вирусом близу, али и даље треба бити опрезан

Имамо разлога за оптимизам, али смо и даље обазриви. Не смемо сада да посустанемо, јер неколико пута нас је вирус корона демантовао у свему, рекла је Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије, за РТРС.

“Вирус је јако опасан и смртоносан. Нема ту убеђивања око вакцинације. Многи су изгубили битку са овом болешћу, и најбољи показатељ је да они који су вакцинисани, и чак када оболе, много лакше је преболе”, наглашава Кисић Тепавчевић.

Она је подсјетила да је Србија предњачила у региону када је у питању помоћ државама са вакцинама и да у томе није било никакве политичке намјере.

“Намере су биле искључиво хумане, да помогнемо региону. Хтели или не, морамо да будемо солидарни, и реакције су углавном, биле позитивне”, рекла је Кисић Тепавчевић.

Док је била у Кризном штабу Србије, била је једна од највећих звијезда, јер су се њене ријечи на конференцијама за новинаре слушале веома пажљиво.

“Обављала сам само свој посао, који сам радила и годинама пре тога. Ко је желео да слуша о грипу, заразним болестима, малим богињама, о грозници Западног Нила... могао је да види мене, само што то људима није било интересантно. Епидемија вируса корона је потпуно све променила”, каже Кисић Тепавчевић.

Она је и веома поносна на заједничке везе Србије и Републике Српске, чија је добра сарадња недавно потврђена и одржавањем 11. заједничке сједнице влада Србије и Републике Српске.

“Оне су пре свега природне. Имамо интезивну комуникацију, размењујемо искуства. Та сарадња је природна, имамо сличне проблеме, менталитет људи, и зашто да не помогнемо једни другима ако већ можемо”, рекла је Кисић Тепавчевић.

Осврнула се и на све чешћу појаву нон пејпера, у којима се кроје границе на Балкану.

“Прича се о томе, али питање је ко све стоји иза тих докумената. Иако познаје политички проблем, не познаје менталитет људи, и пуштају се пробни балони, гледа се реакција тих људи. То је једна врста психолошке игре, појављује се врло често”, истакла је Кисић Тепавчевић. 

Дарија Кисић Тепавчевић је рођена у Сарајеву, а дио одрастања провела је и у источној Херцеговини.

“Сваки боравак у Сарајеву испуњен је емоцијама. Ја сам Српкиња, Херцеговка, рођена у Сарајеву, и све те три чињенице чине ме поносним. Ту сте рођени, живела сам ту до 16. Године”, рекла је Кисић Тепавчевић за РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана