Кинези заинтересовани за производе из Српске

ГС
Кинези заинтересовани за производе из Српске

БАЊАЛУКА - Други дан званичне посјете НР Кини обиљежили су састанци, разговори и стварање конекција од којих би Република Српска могла имати значајну корист.

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу РС Златан Клокић је заједно са министром трговине и туризма Денисом Шулићем разговарао са представницима компаније Shanghai Oujian Network Development Group Corporation који су заинтересовани за увоз производа из Републике Српске у Кину, а посебно интересовање су показали за месне и млијечне производе. Драго нам је видјети да гдје год дођемо, ту су и прилике за раст и развој међусобне сарадње.

Многе компаније из Кине, заинтересоване су за отварање својих погона у Републици Српској, што би аутоматски значило и отварање нових радних мјеста, због чега је ова посјета Кини посебно битна. Једна од тих компанија је и Investment company for electric motocycles enterprise са чијим представницима је разговарао министар Златан Клокић, заједно са амбасадором БиХ у Кини Синишом Берјано, саопштено је из Министарства за европске интеграције међународне сарадње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана