Како је пао човјек звани "Отров" из кавачког клана: Био је главни човјек Дарка Шарића у Колумбији

ГС
Како је пао човјек звани "Отров" из кавачког клана: Био је главни човјек Дарка Шарића у Колумбији

Мануел Вулић је неколико година живио под лажним именима у Колумбији, представљајући се као Словенац У Колумбији је ухапшен један од најтраженијих хрватских бјегунаца, Мануел Вулић (37) којег је тражио Еуропол.

Вулић је живио неколико година под лажним именом у Колумбији.

Више од десет година је био на Интерполовој листи најтраженијих свјетских бјегунаца, а полицијама на више континената успјешно је бјежао све док недавно није ухапшен у дуго припреманој операцији колумбијске полицијске Дирекције за истраге и међународну полицијску сарадњу.

Како пише 24сата.хр, прошле седмице се у луксузни хотел у колумбијским Андама, на 1.411 метара надморске висине, чекирао високи Словенац.

Закупио је двије собе у хотелу и рекао да је дошао с породицом прославити рођендан некога од њих. На документима која је дао на рецепцији пише да је рођен 4. априла и да се зове Борут Мозган. Наравно, ту се радило о споменутом Вулићу, званом „Отров“. Сматра се једним од кључних оперативаца Дарка Шарића из кавачког клана.        Како пише Вечерњи лист, није ухапшен пред супругом и дјецом јер су полицајци, који су га све вријеме надзирали, причекали да се удаљи од њих, а потом су и искористили прилику и пресрели га док је сам возио аутомобил. Код њега су пронашли пасош , личну карту, возачку, као и полицијску значку која је гласила на име Борут Мозган.

Ухашпен је на аутопуту који води од Переире. Био је у бермудама с качкетом, преплануо од сунца. Полиција му је наредила да легне на под, узела је документе које је, наводно, издала словенска полиција 2019. године.

Вулић је годинама живио у Колумбији, представљајући се као Словенац, полицајац који проводи међународне истраге.

Он је, како су колумбијској полицији дојавили из ФБИ-а, кључни човјек Дарка Шарића на терену у Колумбији и рођак је Петра Ћосића званог Шарац, бившег специјалца који је предводио групу ухапшену 2011. године због кријумчарења 339 килограма кокаина из Бразила.            

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана