Измјене закона о посебном поступку екпропријације ради изградње аеродрома у Требињу

Срна
Foto: Влада Републике Српске

БАНЈАЛУКА - Влада Републике Српске утврдила је данас у Бањалуци по хитном поступку Приједлог закона о измјени Закона о посебном поступку експропријације ради изградње аеродрома у Требињу, пројекта који је од општег интереса за Републику Српску.

Оваква одлука је донесена с обзиром на то да се експропријација у 2020. години није спровести, односно била је успорена због пандемије вируса корона, те ће бити окончана сљедеће године, а све с циљем изградње аеродрома и реализације оваквог сложеног пројекта.

Разлог за доношење овог закона произилази из чињенице да су настале околности које се нису могле предвиђети у моменту доношења Закона о посебном поступку експропријације ради изградње аеродрома у Требињу, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Влада Српске утврдила је и Приједлог закона о измјенама Закона о спровођењу одлука Комисије за заштиту националних споменика установљене у складу са Анексом осам Општег оквирног споразума за мир у БиХ.

Разлози за доношење овог закона су његово усаглашавање са Анексом осам, те усаглашавање са прописима у Републици Српској којима се уређује заштита културних добара, уређење простора и грађења, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана