Изетбеговић и Рајли о наставку сарадње и већем приливу инвестиција

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Бакир Изетбеговић и новоименовани амбасадор Велике Британије у БиХ Џулијан Рајли указали су данас на потребу убрзаног формирања власти на свим нивоима након општих избора, како би пажња у потпуности била посвећена реформским процесима.

Током наступне посјете амбасадора Рајлија посебна пажња била је посвећена спровођењу социо-економских реформи у БиХ и стварању повољнијег пословног амбијента и економске стабилности, што би омогућило већи прилив страних инвестиција, нарочито из Велике Британије.

На састанку је разговарано о односима БиХ и Велике Британије и могућностима даљег развијања сарадње, саопштено је из кабинета замјеника предсједавајућег Дома народа.

Било је ријечи о унапређењу функционалности институција и уклањању постојећих блокада и опструкција.

У дијелу разговора који се односио на измјене Устава и Изборног закона БиХ, Изетбеговић је истакао неопходност спровођења пресуда Европског суда за људска права и Уставног суда БиХ, додајући да разговоре о тој теми треба наставити одмах након одржавања општих избора и потпуног спровођења изборних резултата.

Саговорници су размијенили мишљења о дешавањима у Украјини, те о утицају тог сукоба на стабилност западног Балкана, а нарочито БиХ, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана