Источно Сарајево постаје привредни центар

Срна
Источно Сарајево постаје привредни центар

Источно Сарајево - Град Источно Сарајево није само административни, туристички и спортски центар Републике Српске, већ све више постаје и њен привредни центар, изјавио је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Бореновић је, након разговора са градоначелником Источног Сарајева Ненадом Вуковићем, нагласио да се коначно исплатила упорност представника града у вези са изградњом болнице, за коју је изразио наду да ће бити завршена у предвиђеним роковима.

"Надам се да ће бити слуха и за рјешавање питање Олимпијског центра жЈахоринаж, као и великог пројекта и највећег изазова за челнике града, а то је организација Олимпијских игара младих. То је велики изазов и за много финансијски снажније земље од Републике Српске и БиХ", рекао је Бореновић новинарима у Источном Сарајеву.

Он је исказао личну, као и подршку људи из ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске јер је град Источно Сарајево на добром путу да постане један од најразвијенијих дијелова Српске.

"Мислим да ће Источно Сарајево заиста бити мјесто које ће бити довољно развијено и да ће имати смисла у њему живјети", закључио је Бореновић.

Он сматра да је локалним заједницама потребно дати већа овлашћења јер се оне слабе превеликом централизацијом, о чему ће, како је најавио, између осталог бити ријечи и у Народној скупштини.

Вуковић је изразио задовољство што је са Бореновићем разговарао о темама које су у вези са градом Источно Сарајево, као и свим локалним заједницама у Српској.

"Овог пута првенствено смо разговарали о најважнијем задатку у нашем мандату, а то је организација Олимпијских игара младих жЕЈОФ 2019ж, за шта смо добили подршку за укупну организацију", нагласио је Вуковић.

Он је навео да је разговарано и о проблемима свих локалних заједница у Српској, које се првенствено односе на стално смањење и опадање буџета у локалним заједницама, општинама и градовима, а нарочито оног дијела који се тиче ПДВ-а.

"Имамо апсурдну ситуацију да прикупљање ПДВ-а сваке године расте, а стално имамо пад прихода у локалним заједницама што је посљедица спољног дуга Републике Српске и Федерације БиХ", рекао је Вуковић.

Када је ријеч о изградњи Болнице Источно Сарајево, Вуковић сматра да је било начина да се тај пројекат ријеши и раније.

Он је захвалио Бореновићу који, као посланик, шеф Клуба ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске и предсједник те партије, често и искрено заступа интересе Источног Сарајева и Сарајевско-романијске регије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана