Градишка прославља крсну славу - Малу Госпојину (FOTO)

Милан Вујић
Градишка прославља крсну славу - Малу Госпојину (FOTO)

ГРАДИШКА - Служењем Свете Литургије и освећењем славског колача и жита у Храму Покрова Пресвете Богородице, ношењем славске Литије улицама града и славским пријемом Град Градишка обиљежио је Крсну славу – Малу Госпојину.

Овом приликом, градоначелник Градишке Зоран Аџић честитао је грађанима Градишке славу, нагласивши да је Мала Госпојина празник на који треба показати заједништво и сагледати шта је урађено и шта је потребно урадити како бисмо и у будућности чували Градишку и Републику Српску.

Славски ручак и пријем за бројне завнице, градоначелник Градишке приредио је дан раније у салону „Такси бар“. 

-Ове и претходне године изграђено је око 19 километара локалних путева, кружне саобраћајнице, паркинг простори, реконструисани друштвени домови и јавна расвјета, отварани нови производни погони и радна мјеста, реконструисана музичка школа, реализују се пројекти из области водоснабдјевања и завршено је још много других пројеката - рекао је Аџић.

Министар финансија у Влади Републике Српске Зора Видовић честитала је славу грађанима Градишке, истичући да се град убрзано развија захваљујући агилности градоначелника Аџића и његових сарадника, који су и уз подршку Владе Републике Српске реализовали значајне пројекте.

Видовићева је додала да вјерује да ће Градишка, уз активно руководство и подршку републичких институција и других партнера, у будућности бити један од најљепших градова Српске и угодно мјесто за живот свих њених грађана.

Честитку градоначелнику и грађанима Градишке упутио је и председник Републике Српске Милорад Додик, који је пружио подршку свим активностима градског руководства и пожелио успјех у свим будућим активностима усмјереним ка развоју и просперитету града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана