Формално започела реализација договора Вучића и Додика о меморијалним центрима

Срна
Формално започела реализација договора Вучића и Додика о меморијалним центрима

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Никола Селаковић изјавио је данас да је доношењем закључка Владе Србије о изградњи два меморијална центра посвећена јасеновачким жртвама и формално започела реализација договора предсједника Србије Александра Вучића и Републике Српске Милорада Додика о подизању меморијалних центара у Доњој Градини и у Београду.

"На данашњој седници, Влада је на предлог Министарства које водим донела закључак којим се одлучује да Србија и Српска изграде два меморијална центра посвећена јасеновачким жртвама. Тиме смо формално започели реализацију договора председника Вучића и председника Додика о подизању центара у Доњој Градини и Београду", написао је Селаковић на "Инстаграму".

Он је навео да је сљедећи корак рад на посебном споразуму који ће предвидјети све потребне радње и поступке које треба спровести.

Предсједник Србије Александар Вучић и и предсједник Републике Српске Милорад Додик договор о почетку изградње два меморијална центра у Доњој Градини и Београду у помен Србима убијеним у усташком логору Јасеновац постигли су 14. априла на састанку уу Београду. Његова светост патријарх српски Порфирије дао благослов и прихватио да учествује у овом историјски и стратешки значајном националном и регионалном, па и европском пројекту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана