Џаферовић:Додикова кривична пријава неутемељена

Танјуг
Џаферовић:Додикова кривична пријава неутемељена

САРАЈЕВО- Предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић изјавио је данас да је кривична пријава коју је српски члан Предсједништва Милорад Додик поднио против њега, неутемељена, а сам потез види као промашену иницијативу лидера СНСД-а.

Додик је раније данас саопштио да је кривичну пријаву против бошњачког колеге поднио Тужилаштву БиХ због Џаферовићевог учешћа на самиту „кримске платформе“, чиме је, како каже, злоупотребио службени положај и овлашћења.

Џаферовић се јуче обратио на онлајн самиту „кримске платформе“ на којем је рекао да „БиХ“ даје потпуну подршку суверенитету и територијалном интегритету Украјине“.

Џаферовић је за БИРН БиХ казао да, „умјесто да ради свој посао, Додик тражи изговоре пред све чешћим критикама, да се није снашао на овој позицији и да одлази с ње без резултата“.

-Неозбиљна, неутемељена и промашена иницијатива, као, уосталом, и неки ранији слични покушаји, када је најављивао моју смјену, па је то завршило како је завршило. О званичним ставовима БиХ о Украјини и обавези предсједавајућег да представља БиХ, на темељу званичних ставова, све се зна и нема потребе да се додаје - казао је Џаферовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана