Џаферовић прихватио позив Украјине, Додик одбијен у Предсједништву

ГС
Foto: Фена

​САРАЈЕВО - Приједлог члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић не учествује на конференцији Кримске платформе одбачен је на данашњој ванредној сједници Предсједништва.

Предсједавајући Предсједништва БиХ добио је позивно писмо Министарства спољних послова Украјине да учествује на конференцији Кримске платформе.

Након што је Џаферовић у својству предсједавајућег Предсједништва БиХ прихватио позив, Додик је захтијевао ванредну сједницу и предложио закључак да Џаферовић не учествује, што је одбијено гласовима самог Џаферовића и члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића.

Уз наведени, Додик је предложио и закључак да Босна и Херцеговина заузме неутралан став према рату у Украјину, што је такође одбијено.

Кримска платформа је дипломатска иницијатива на којој учествује велики број шефова држава и влада, укључујући све чланице ЕУ и НАТО, а коју је покренуо предсједник Украјине Володимир Зеленски с циљем "поништавања илегалне руске анексије Крима 2014.", истакнуто је из кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ за Фену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана