Драгосављевић : Вртић “Србија” изграђен по највишим стандардима

Срна
Драгосављевић : Вртић “Србија” изграђен по највишим стандардима

СРБАЦ - Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић рекао је да је нови вртић “Србија”, за чију су изградњу владе Републике Српске и Србије обезбиједиле три милиона КМ, направљен по највишим стандардима и да је омогућио малишанима угодан и сигуран боравак.

Драгосављевић је на свечаности поводом посјете премијера Србије Милоша Вучевића и предсједника Српске Милорада Додика Српцу изразио задовољство што је могао да буде дио овог пројекта, те истакао значај његове реализације.

-Осим вртића, добили смо и нову саобраћајницу која је донијела сасвим нови изглед наше општине - рекао је Драгосављевић.

Он је захвалио предсједнику Владе Србије јер је омогућио да се овај пројекат реализује, као и предсједнику Српске Милораду Додику.

Вртић “Србија”, који је почео са радом 2. септембра, простире се на површини од 1.762 метра квадратна и моћи ће да прими 200 малишана, који ће имати много боље услове за боравак, са већим бројем просторија и играоница, зеленим површинама и другим садржајима.

Ово је трећи вртић који је изграђен у Српцу. Први вртић у овој општини, који је изграђен 1972. године, уништен је у поплавама, а други, који се користи од 1986. године, монтажног је типа са ограниченим роком трајања и смјештајним капацитетом.

Србија је издвојила значајна средства за инфраструктурне пројекте у градовима и општинама у Српској, као и у општинама у ФБиХ са већинским српским становништвом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана