ДПС због Станивуковића неће братимљење Никшића са Бањалуком, изнијели низ оптужби и увреда

Танјуг
ДПС због Станивуковића неће братимљење Никшића са Бањалуком, изнијели низ оптужби и увреда

ПОДГОРИЦА - Демократска партија социјалиста (ДПС) Општине Никшић противи се идеји предсједника те локалне заједнице Марка Ковачевића о братимљењу са Бањалуком, што сматрају његовом намјером да, како кажу,“ руинира темеље антифашистичког Никшића“.

Позивајући се на информацију да је Ковачевић затражио братимљење са Бањалуком током сусрета са првим човjеком тог града Драшком Станивуковићем са којим се састао у оквиру тродневне посјете Бањалуци, из никшићког ДПС кажу да „братимити се с градом на чијем је челу Станивуковић, коме је био забрањен улазак у Црну Гору, значи прећутно се усагласити са свим спорним ставовима који има тај млађани политичар“.

-Наиме, јасно је да Ковачевићу, који је гласао против независности Црне Горе, у којој данас обавља функцију предсједника у територијално највећој општини, нема ништа спорно у свим бестидним негаторским изјавама градоначелника Бањалуке. Напротив, вјерујемо да му исте дубоко импонују, јер у суштини се много не разликују ова двојица негатора геноцида у Сребреници - навели су из никшићког ДПС-а.

У тој опозиционој странци тврде и да је „недопустиво и размишљати о братимљењу са градом на чијем је челу човјек који тврди да црногорска нација, црногорски језик и црногорска црква не постоје, а јасно је, кажу, и зашто је челник Никшића овакав приједлог прећутао црногорској јавности“.

-Ковачевићу поручујемо да су продефиловали Никшићем разни ковачевићи, станивуковићи и додици, а Никшић је трајао и опстајао као светлост антифашизма у, захваљујући, његовом дјеловању и дјеловању његових сабораца, помраченој Црној Гори -стоји у саопштењу ОО ДПС Никшић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана