Додик уручио Орден Републике Српске Орбану: Ви сте наши искрени пријатељ

ГС
Додик уручио Орден Републике Српске Орбану: Ви сте наши искрени пријатељ

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је премијеру Мађарске Виктору Орбану Орден Републике Српске на огрлици, којим га је одликовао поводом Дана Републике 9. јануара.

-Улога премијера Мађарске Виктора Орбана у развоју пријатељства Српске и Мађарске је немјерљива - рекао је Додик током церемоније уручења Ордена, преноси РТРС.

- Хвала ти што си прихватио да примиш ово одликовање. Ми то дајемо правим и искреним пријатељима. Наш избор је био да ове године највише одликовање Републике Српске дамо вама - рекао је Додик.

Истакао је да су Српска и Мађарска развили добро пријатељство у свим сферама живота.

Додик је истакао да је „Мађарска показала да жели са сарађује и да нас разумије“.

Подсјетио је да је ово је трећи пут да се састају на највишем нивоу.

- Иза нас остају само резултати који се виде. Успјешна сарадња у пољопривредном програму, инфраструктури, образовању и култури. Потребно је да се направи надоградња у областима спорта, туризма и свим осталим областима које су нам на располагању - навео је Додик.

Нагласио је да се радује заједничком Економском форуму.

- Сада је на нама свима заједно да токове усмјеримо у облике сарадње који су нам потребни. Радујем се огромном доприносу и мађарској делегацији која је овдје у Српској - навео је Додик.

Додик је истакао да Српска никада неће прихватити мјере странаца.

- Ово што ради нелаегални Шмит је удар не само на нас него и на европске вриједности. Молимо само Европу да нам омогући наш локални договор, између представника легално изабрана три народа. Уколико буде другачије, донијећемо одлуку о свом статусу - јасан је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана