Додик: Учинити све да Костајница постане перспективна

Срна
Додик: Учинити све да Костајница постане перспективна

КОСТАЈНИЦА  - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је у Костајници да ће учинити све да ова општина постане перспективно мјесто.

“Говорили смо о неопходности да се модернизује дио магистралног пута кроз центар града дужине 600 метара, и то ћемо радити у наредном периоду, као и неке локалне путеве”, рекао је Додик новинарима након састанка са начелником општине Николом Јањетовићем

Он је истакао да је за сваку општину важно водоснабдијевање, да има дјечије игралиште, а да је посебно важно питање у Костајници смјештај администрације локалне управе, која је сада у изнајмљеном објекту.

“Треба то питање рјешавати. То свакако није нешто што можемо ријешити брзо, али имамо намјеру да помогнемо овој локалној заједници да ријеши то питање. Разговараћемо у наредном периоду о томе”, навео је Додик.

Он је напоменуо да је ова општина имала велика дуговања, а да данас то није случај.

“Прије двије године, када је наш начелник преузео дужност, задуженост општине била је већа од годишњег буџета, а данас нема никаквих дугова. Успјели смо да, кроз помоћ Владе Републике Српске и Владе Србије санирамо многе проблеме у овој општини, али чекају нас развојни пројекти”, рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана