Додик: Економске посљедице по БиХ руске одлуке о долару неће бити мале

Г.С.
Додик: Економске посљедице по БиХ руске одлуке о долару неће бити мале

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик оцијенио је данас да је наступила нова ера након ступања на снагу захтјева Руске Федерације да робу више не продаје за доларе и истакао да посљедице такве одлуке по економију у БиХ нису мале.

Додик је новинарима након сједнице Предсједништва БиХ изјавио да ће долар који је до сада био неприкосновена свјетска монета сигурно бити одржан у неком облику, али ће се очигледно сада појављивати трансфери између држава или групе држава у локалним валутама.

"Очигледно је да ће бити пракса да се избјегне долар као средство финансијског обрачуна. То нама представља већи проблем и како ћемо се понашати према томе", рекао је српски члан Предсједништва БиХ.

Он је напоменуо да се не траже никаква рјешења, као и да се у БиХ иначе не може доћи ни до каквог рјешења. "Ово је тешко и занимљиво вријеме, а кључно питање јесте очувати мир свих наших дана и живота", каже Додик.

Додик: Турковићева не заступа политике Предсједништва БиХ

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик напустио је данас дио сједнице Предсједништва којем је као извјестилац присуствовала министарка иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић.

Додик је за РТРС истакао да у потпуности поштује одлуке Народне скупштине Републике Српске и да се тако и данас понашао.

Додаје да је и раније говорио да Турковићеву не жели да види као извјестиоца јер она, каже Додик, напросто не заступа политике Предсједништва БиХ.

- Ја сам раније говорио, на прошлој сједници, да нећу да будем ту ако се она појави, што сам и урадио. Изашао сам у ходник и чекао док су они нешто завршили. То, наравно, неће ништа шкодити, ја могу да на све те тачке дневног реда сада и које су други пут изнесем витални национални интерес ако се одлучим. Ако не, онда ћемо те неке ствари пустити. Ради се чисто о агреманима што није нека тешка прича или нешто што би могло да буде важно. Мислим да је важније да дамо до знања да она не може тако да се понаша - навео је Додик.

Истакао је да Турковићева треба да заступа заједничке политике које су усвојене, али, како је истакао, те заједничке политике нису усвојене.

- Ја сам на почетку сједнице Предсједништва рекао да је недопустиво да се унилатерално понашају - истакао је Додик.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана