Додик: Подршка свим пројектима изградње путне инфраструктуре

Срна
Додик: Подршка свим пројектима изградње путне инфраструктуре

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да увијек подржава пројекте када је ријеч о изградњи ауто-путева и путева у Српској, па тако и идеју изградње и реконструкције пута од Масловара према Блатници и даље према Подјезерима.

Додик је рекао и да су институције Републике Српске спремне да учествују са 10 одсто средстава од укупног износа којег обезбиједе покретачи те иницијативе.

-Драго ми је да сам сазнао да се од Бањалуке до Источног Сарајева иде преко Зенице - рекао је Додик.

Вршилац дужности предсједника СДС-а и начелник општине Теслић Милан Миличевић изјавио је јуче да ће бити покренута иницијатива за повезивање Бањалуке и Источног Сарајева преко Зенице.

Изјаву о заједничком дјеловању јуче су у Очаушу код Теслића, осим Миличевића, потписали градски менаџер Бањалуке Бојан Кресојевић, начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и савјетник градоначелника Зенице Муниб Хусеиновић.

Потписана је изјава и протокол о заједничком дјеловању и сарадњи о могућностима модернизације путне комуникације Масловаре-Очауш-Блатница-Подјезера-Бистричак којом би се омогућило саобраћајно повезивање Бањалуке и Зенице и даље према источном дијелу Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана