Додик: ОБА планира ликвидацију Вучића и мене

СРНА
Додик: ОБА планира ликвидацију Вучића и мене

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је у подкасту Срне да је имао податке да је Обавјештајно-безбједносна агенција /ОБА/ БиХ планирала његову и ликвидацију предсједника Србије Александра Вучића, те да се у Сарајеву тако поступа с онима који не дијеле политичке ставове Бошњака.

"Ту су службу инструментализовали дотле да онај Осмица /Осман Мехмедагић/ направи оперативни план ликвидације мене, Вучића и других људи који сметају бошњачким интересима", рекао је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да ће вријеме показати да је био у праву и то када се скине ознака тајности са појединих докумената.

"Замислите докле су они отишли када су развили план шпијунаже по Србији. Србија има озбиљну обавјештајну службу и замислите те карикатуре из БиХ која је смислила да то ради", навео је Додик у подкасту Срне.

Он је указао да би ОБА требало да буде заједничка служба и да ради у интересу свих народа, а не муслиманска која ради против свих народа у БиХ и народа и држава у региону.

"Ми ниједан акт те БиХ не доживљавамо и само смо добили нове окове", рекао је Додик.

Он је навео да ниједна служба на нивоу БиХ, као ни ОБА, нису дале резултате и због тога не треба прихватати наметнута рјешења и вјеровати у нечије "добре" намјере.

"Уколико то урадите и почнете да вјерујете, у чему је онда смисао да се бавите овим послом. Све њихове одлуке биле су лоше по нас. Ниједна одлука на нивоу БиХ није нама била корисна", закључио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана