Додик: Њемачка нема право да се мијеша у унутрашње уређење БиХ

Срна
Додик: Њемачка нема право да се мијеша у унутрашње уређење БиХ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да Њемачка нема право да се мијеша у унутрашње уређење БиХ и истакао да Њемачка заговара да БиХ буде организована као грађанска земља, што је антиуставно и значило би да нема ни енитета, ни конститутивних народа.

"То је антиуставно и нико од тих великих демократа и заговорника правне државе није рекао да се Њемачка мијеша у унутрашње уређење БиХ. Има уставна процедура како то треба да буде, а Њемачка каже да то треба да се уреди на потпуно други начин", рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву и додао да у том случају БиХ неће ни бити.

Он је навео да новом њемачком амбасадору није дао сагласност јер сматра да долази са злим намјерама и да реализује ригидну њемачку политику, што је неприхватљиво.

"Нисам глуп да не разумијем да нови амбасадор долази да реализује њихове политике, а њихова политика је резолуција Бундестага. Па зато су послали /Кристијана/Шмита да то коригује и два члана Уставног суда БиХ, који ради на томе да загорча живот Републици Српској. Послали су и војнике", рекао је Додик.

Он је подсјетио и на депозит БиХ који се налази у њемачкој Дојче банци.

"Њемачка у Дојче банци користи наше депозите. Држе нам паре, говоре нам како треба да користимо наше паре. Шаљу нам типа који бјесни. Показује нам какви су Нијемци када су бијесни", рекао је Додик.

Он је оцијенио да Њемачка води политику сатанизације Срба.

"Да ли ми сада славодобитно, као муслимани, треба да сачекамо новог амбасадора? Ми нисмо то", поручио је Додик и констатовао да стање окупације није добро.

Он је истакао да нема намјеру да се бави питањима Њемачке. "Нисам ја отишао да водим политичке ратове по Њемачкој, него они долазе овдје", каже Додик.

Он је навео и да је видљива аспирација актуелне власти у Њемачкој за доминацијом.

"Док је била /Ангела/ Меркел то је било коректно. Ми не желимо да будемо поробљени. Они су нас побили у прошлом вијеку. Е, нећете нас сада на овај начин побити", рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана