Додик: Медији су један од најважнијих стубова демократског друштва

Срна
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да су медији један од најважнијих стубова сваког демократског друштва због чега је важно да се у професионалном раду руководе правим вриједностима, те да јавности пруже објективну и поуздану информацију.

"Слобода медија представља темељ демократије, али та слобода никако не смије бити злоупотријебљена како би се у јавност пласирале неистините и неутемељене информације", навео је Додик у честитки коју је упутио новинарима, удружењима новинара и запосленима у средствима јавног информисања у Српској поводом 3. маја - Међународног дана слободе медија.

Додик је истакао да овај датум подсјећа на чињеницу колико је важна улога медија и правовременог информисања јавности у савременом свијету, те поручио да ће професионално новинарство и професионални медији увијек имати пуну подршку институција и друштва у савладавању изазова, како би им се обезбиједио бољи положај и услови рада.

"Овом приликом изражавам захвалност свим новинарима и медијским кућама који прате актуелна дешавања и желим успјех у даљем раду, те бољи професионални и материјални положај", наводи се у честитки предсједника Српске.

Генерална скупштина УН прогласила је 3. мај Свјетским даном слободе медија да би подигла свијест о важности слободе медија и подсјетила владе да је њихова дужност поштовати и осигурати слободу изражавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана