Додик: Изетбеговић руши дејтонску и уставну БиХ

ГС
Foto: Принтскрин

ТРЕБИЊЕ- Предсједник СДА Бакир Изетбеговић руши дејтонску и уставну БиХ, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, коментаришући поновне пријетње лидера СДА.

Он је нагласио и да је Кристијан Шмит нелегалан за обављање функције високог представника и да се узалуд упиње свим снагама да то буде.

- Шмит је имао бјесну и непримјерену реакцију на конференцији за новинаре у Горажду. То говори да и они губе живце. Он је нелегалан, може да бјесни, може да ради шта год хоће, али он није високи представник - рекао је Додик новинарима у Требињу.

Он каже да је видио на неким порталима како је преведена Шмитова изјава на њемачки језик.

- Мени је то сасвим асоцијативно. У сваком случају, он није високи представник, али упиње се свим снагама да јесте. Али, узалуд је то - истакао је Додик.

Додик је у Требињу рекао и да ће Република Српска уложити 128 милиона КМ у изградњу нове болнице у овом граду и да ће то бити један од најважнијих објеката у здравственом сектору и објекат на понос свих.

Када је ријеч о градњи нове болнице у Требињу, каже Додик, све што је потребно било да се уради је урађено, од обавеза које је имао град, министарство.

Он је додао да је извршено тендерисање тог поступка, да су ријешени имовинско-правни односи, да је земљиште на коме ће се градити болница у власништву Републике Српске и локација ће се припремати за градњу.

"До краја овог мјесеца ће бити завршена парцелација биће извршена пренамјена земљишта из пољопривредног у грађевинско како би се могло приступити издавању грађевинске дозволе и наставити даље с овим поступком", рекао је Додик новинарима након састанка са градоначелником Мирком Ћурићем, којем су присуствовали предсједник Владе Српске Радован Вишковић, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и академик и консултант за градњу болнице Предраг Пешко.

Он је истакао да то све укупно кошта 128 милиона КМ са ПДВ-ом.

"Издвајамо из Републике Српске искључиво, и то је један од најважнијих објеката у здравственом сектору те врсте", рекао је Додик.

Он је додао да је опредјељење да се изграде специјализоване службе или одјељења која ће овдје бити на располагању људима.

Додик је упутио захвалност академику Предрагу Пешку који помаже пројекат као и свима који су укључени у њега.

Када је ријеч о опструкцијама требињске опозиције у вези са изградњом болнице, Додик је рекао да је на грађанима Требиња да пресуде о томе, истакавши да у поступку градње нове болнице нико неће бити оштећен

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана